Video: FPM Recomanda. Episodul 1 – Mirela Vescan Make-up Academy

Mirela Vescan Make Up Artist Curs Machiaj Scoala Machiaj

Video: FPM Recomanda. Episodul 1 – Mirela Vescan Make-up Academy

Incepem  seria FMP Recomanda cu o vizita la Mirela Vescan Make-up Academy. Un loc in care frumosul, culoarea, creativitatea si iscusinta unui bun pedagog, se intalnesc pentru a lumina calea celor care sunt pasoinati de make-up sau  a celor care vor sa devina machiori. Haideti sa vedem povestea Mirelei Vescan, unul dintre cei mai mari make-up artisti din Romania, in interviul de mai jos:

Ce ne poti spune despre Mirela Vescan Make-up Academy?

Invatam in fiecare zi ceva nou, ceva frumos, tot timpul suntem conectati la nou si toata lumea vine fericita aici.

Cine poate sa vina la cursul tau?

Cine doreste sa invete machiaj, cine considera ca are talent, dar nu stie sa il scoata la suprafata si cine iubeste frumosul, culorile si tot ce tine de universul machiajului.

Cum afla de acest curs?

Avem pagina de facebook cu Mirela Vescan Make-up Academy: https://www.facebook.com/Mirela.Vescan.Make.Up/?fref=ts si  blogul meu, https://mirelavescan.ro/.

Ce invata sa faca aici?

Invata de la zero sa faca machiaj si putin mai mult de atat, e cumva o rampa si pentru machiajul avansat. Facem toate categoriile de machiaj cunoscute si cerute precum smokey eyes, banana, corectie, machiaj de zi si de seara, machiaj de mireasa, machiaj progresiv etc. Dar este o rampa si pentru celelalte categorii de machiaj putin teatru, film, machiaj de show, etc.

 

La final se da un test? Primesc o diploma?

La final plang. (rade) Plang ca se termina cursul, dar de fapt incepe viata de machior, incepe ceva frumos. Avem si un examen, cu o comisie, totul este foarte serios. Avem diplome, nu una, ci doua, dar tot exista o tristete, insa usa este deschisa si vad cu placere cum fetele se intorc sa ceara un sfat, sa ceara un fard,  sau pur si simplu sa ne vada.

La ce trebuie sa se astepte cand se termina cursul?

Eu incerc sa le fac sa iubeasca machiajul si trebuie sa fardeze foarte multe categorii de oameni, nu conteaza varsta sau sexul. Eu am lucrat cu diverse categorii de oameni si le povestesc din experienta mea. Am inceput sa fac machiaj intr-o fabrica de farduri, acolo era scoala si in timp am lucrat foarte multe modele, dar am lucrat cu actori, cu persoane publice, cu oameni normali si incerc sa le fac sa inteleaga acest lucru pentru ca lumea este variata si oamenii iubesc machiajul din ce in ce mai mult.

 

Cu ce te diferentiezi de ceilalti profesori de make-up din Romania?

Cu experienta pe care o am. O data, experienta mea ca make-up artist, dar si experienta ca profesor, pentru ca acum 25 de ani cand inca eram eleva, am inceput sa predau. E drept ca doar machiajul de manechin, dar a contat pentru ca 10 ani l-am tot predat si in timp mi-am perfectionat un mod de a preda, personal, frumos si cu aplicabilitate, asadar au ce invata aici.

Daca ar fi sa punctezi cel mai important moment din cariera ta de pana acum, care ar fi acela?

Am lucrat in multe locuri si de fiecare data a trebuit sa trec peste un concurs si au fost foarte importante acele momente, cu adevarat momente cheie in drumul meu. Si au mai fost importante momentele in care am fardat oameni precum Nadia Comaneci, sau cand am lucrat cu Familia Regala sau cand a trebuit sa fardez o actrita de la Hollywood, bineinteles ca am avut emotii si m-am incalzit, dar a meritat.  Iar de fiecare data cand fardez o persoana, reactia de la final, cand se uita in oglinda, nu se compara cu nimic. Cred ca se compara cu aplauzele pe care le primeste un actor atunci cand se termina piesa.

Ce sfat le dai celor care sunt pasionati de make-up, dar nu au inca curajul sa vina la Mirela Vescan Make-up Academy?

Trebuie sa va urmati visul, daca acesta este cu adevarat si sa aveti incredere pentru ca acest vis se va realiza. Nu renuntati la el!

YouTube video