Mirela Vescan: Extreme in machiaj

Mirela Vescan Make Up Artist Curs Machiaj Scoala Machiaj

Mirela Vescan: Extreme in machiaj

 Prezentările de modă nu ne dau direcții doar pentru creațiile vestimentare pe care le vom purta în următorul sezon. Dincolo de ele, urmărim cu interes întregul look propus de cei mai mari designeri, unde machiajul are un rol bine stabilit. Într-un sezon plin de extreme, Mirela Vescan, unul dintre cei mai mari make-up artiști din România, ne prezintă cele mai noi tendințe în machiaj și cum să le adaptați la viața de zi cu zi.

Sezonul acesta se poartă extremele! De la “maximum minimalism” la machiaje “tribale”, de la a nu se folosi deloc mascara la gene “oversize”, de la un fard cuminte auriu-polen până la folie “gold” aplicată generos pe pleoape, de la o linie de tuș foarte subțire până la linii grafice care pot aminti de Egiptul antic, de perioada Rock-and-roll (Chloe, Marni, Alexander Wang) sau de o imagine punk-gotică. Imaginația este lăsată “liberă să zboare”, fiecare persoană poate experimenta diferite tipuri de machiaj în funcție de chef, ocazie sau dexteritate.

 

Perioada aceasta este una atipică, de obicei ne așteptam la o paletă de culori specifică sezonului răcoros, însă machiajul este unul tonic, prezent și cald. Baza de machiaj este carifelată, suplă și mată pentru ca oudrele iluminatoare să poată fi savurate estetic. Centrele de interes pe care le evidențiază texturile strălucitoare sunt pomeții și tâmplelele, iar persoanele tinere cu trăsături echilibrate se pot juca și pe podul nasului. Pentru persoanele grăbite și comode, o bază de machiaj realizată sinplu și curat poate fi o rețetă pentru zi, propusă de Dries van Noten, Isabel Marant, Alexander McQueen, Marc Jacobs, Saint Laurent sau Mulberry.

 

Pentru sprâncene tendințele sunt variate, uneori chiar amuzante. Cine are sprancenele dese și cu firul de păr mai lung, poate realiza împletituri savante, cărări drepte sau ondulate și poate completa cu aplicații și farduri. Bineînțeles că această preocupare o recomand ca experiment. În mod normal, sprâncenele trebuie echilibrate conform datelor fizice naturale și chiar puțin mai ‘pline’ decât de obicei. O microtendință propune diluarea culorii sprâncenelor, mergând până la anularea lor, pentru a se concentra atenția pe liniile gotice ale machiajului ochilor, vezi la Valentino, Philipp Plein, Puma By Rihanna. 

 

 

Rujul sezonului poate fi roșu, grena, violet, aubergine sau foarte natural. Prima opțiune ar fi pentru o textură fluidă mată (statement lip), iar a doua variantă este o textură fluidă metalică, foarte modernă, însă trebuie analizat efectul la finalul machiajului. Casele de modă care au propus acest ruj sunt Valentino, La Perla, Balmain. Ușor revine și glossul ca o variantă comodă și rapidă de fard pentru buze.

 

 

Pentru ochi sunt mai multe propuneri, cea constantă este eyeliner-ul (Moschino, Chanel), ușor de aplicat și nu neapărat negru. Acest tip de fard poate fi turcoaz, verde, alb, oranj, roșu sau galben, iar pentru seară poate fi folosit dublat și îmbunătațit cu texturi strălucitoare. O linie de tuș colorată poate transforma rapid un machiaj de zi într-un machiaj de seară, mai ales dacă este aplicată în partea superioară a pleoapei mobile. Muza acestui trend este Cleopatra-regina Egiptului, în interpretarea lui Elizabeth Taylor. Louis Vuitton a surprins cu un machiaj grafic, punk, potrivit pentru club, dar și Oscar de la Renta, Prabal Gurung, Kenzo sau Vivienne Westwood. Machiajul tribal, atrăgător și amuzant este propus de Maison Margiela și de o întreagă campanie Gucci. Machiajul smokey eyes este modern, iar longevitatea lui a fost asigurată de Giorgio Armani, Saint Laurent, Prada și Versus Versace.