Smokey eyes cu Mirela Vescan

Mirela Vescan Make Up Artist Curs Machiaj Scoala Machiaj

Smokey eyes cu Mirela Vescan

Se spune ca frumusetea este trecatoare, dar eu cred ca intotdeauna machiajul va face minuni, indiferent de varsta si felul in care arati. Este adevarat ca pentru a face acest lucru este nevoie de mai mult decat vointa. Exista tehnici speciale care se aplica in functie de persoana fardata, de vestimentatie, de momentul zilei, dar si de locul in care alegem sa purtam machiajul. Ca sa reusim, nu este suficient sa avem cateva produse profesionale,cel mai important este sa avem langa noi un profesionist, care sa ne invete si sa ne arate cum sa facem cel mai bine acest lucru.

Mereu am fost curioasa sa aflu cat mai multe trucuri despre machiaj, dar si cele mai diversificate tipuri de machiaj. Din fericire, zilele trecute am avut norocul sa primesc cateva sfaturi,de la nimeni alta decat „regina” make-up artistilor din România, Mirela Vescan. Daca nici ea nu stie cum sta treaba cu machiajul, atunci cine?

A fost o experienta foarte frumoasa, am invatat multe lucruri si am descoperit ce minuni pot face cateva produse de make-up daca sunt puse in mainile unui adevarat profesionist. Iar vorba aceea, ca machiajul se ridica la rang de arta atunci cand este realizat de profesionisti, se potriveste perfect in cazul ei.

Pentru cine nu stie, Mirela Vescan este o prezenta definitorie pentru machiajul profesionist din Romania. A fost in juriul Next Top Model by Catalin Botezatu si se stie ca aproape toate vedetele de la noi au trecut macar o data prin mainile ei. Face make-up pentru prezentari de moda, materiale de beauty, fashion, cover, interviuri, articole scrise, rubrici permanente etc. Cu siguranta milioane de fete se inspira si incearca sa reproduca pe propriile chipuri machiajele create de ea.

Cand am vizitat-o, tinea un curs de machiaj profesional unor tinere domnisoare. Din pensula Mirelei Vescan au iesit sute de absolvente ale scolii de make-up Intact Media Academy. Acum, fiecare dintre ele sunt make-up artisti de succes si se mandresc cu pictoriale in diverse reviste romanesti, dar si straine.

Inca de la intrare, mi-a atras atentia masa plina de farduri colorate, creme, tot felul de cutiute, pensulele de diferite marimi si fetele care erau de-a dreptul fascinate de ceea ce spunea Mirela. In momentul in care fardeaza, toata atentia ei este focusata pe ceea ce face si reuseste de fiecare data sa inspire incredere.

La prima sedinta de make-up la care am participat, Mirela a optat pentru un machiaj smokey eyes, preferatul meu de altfel. Mereu am fost curioasa, mereu m-am intrebat cum mi-ar sta cu un machiaj realizat de ea. Rezultatul este unul uimitor si o sa va dezvalui si voua cateva secrete bine pastrate de catre aceasta.

Pentru a realiza acest smokey eyes a folosit o tehnica numita tehnica acuarelei. Am vazut cum fetele pictau la propriu pleoapa superioara cu pensula, culoare neagra si apa, exact cum ne distram noi la ora de desen cand eram mici.

Ce trebuie sa stiti voi legat de acest machiaj este ca trebuie evitat pe cat posibil in timpul zilei. El este facut in special pentru a fi purtat seara, la diverse evenimente sau ocazii speciale. Asadar trebuie sa fim foarte atente sa nu incurcam machiajul de zi cu cel de seara. Si inca ceva, smokey eyes nu inseamna neaparat negru, el poate fi realizat din orice culoare, atata vreme cat ea exista in mai multe nuante. Cand reaIizezi machiajul, ideal ar fi sa incepi intotdeauna cu ochii. S-ar putea sa-ti para natural sa faci intai o baza, dar vei pierde foarte mult timp stergand de pe ea toate fardurile care au alunecat in timp ce te chinuiai sa obtii niste umbre perfect la ochi. Este mult mai simplu sa cureti la final pometii cu demachiant dupa care sa aplici fondul de ten.

 Dar, pentru mai multe ponturi, cititi si postarile viitoare in care o sa va impartasesc si alte secrete de make-up ale Mirelei Vescan.