Make-up trend summer 2021

A58d25d6 6799 4df2 aeb6 8f2d9e74ac0c

Make-up trend summer 2021

Atunci când vorbim despre tendințele în machiaj ar trebui să punem o întrebare inversă și foarte importantă: machiajul rămâne în tendințe? Anul trecut pronosticuri savante anunțau o perioada “no-makeup”, după aceea au fost folosiți termeni ca “bio-make-up” sau “skin-make-up” și în fiecare zi auzim mesaje care te îndeamnă să te reinventezi, să mergi la birou de acasă, în trening, cu un ochi spre laptop și cu unul spre cuptor, ajungi să te întrebi cu sinceritate dacă mai are loc și machiajul în filmul ăsta… Și ce să vezi, machiajul rezistă, este netransferabil din viața noastră. Chiar dacă atenția noastră arată ca virusul covid-19, are antene în toate direcțiile a rămas o antenuță și pentru machiaj, nu avem cum renunțăm la frumos și la feminitate

Tendințele pentru machiaj ale următorului sezon sunt relaxate, colorate și mai ales diversificate, situație binevenită după un an de pandemie și 10 ani cu rețete de machiaj fixe-rigide care ajunseseră ca un fel de uniformă colectivă. Și dacă înainte de pandemie fetele se fardau toate la fel, ca la o prezentare de modă, acum vor varietate chiar dacă se aranjează pentru “zoom” sau pentru “prin jurul casei”

Rozul
Rozul a fost mereu o primadonă a machiajului mai ales dacă este solicitat pentru obraz sau pentru pleoape. În acest sezon are iar un rol principal, este prezent în tendințe, proaspăt, floral, feminin, optimist, vibrant, curat și sănătos. Poate fi folosit pentru machiajul buzelor, pleoapelor, pomeților dar merge foarte bine și pentru arcade și tâmple, asociat cu texturi răcoroase de farduri “glace”.

Mirela vescan makeup

Mirela Vescan make-up

Rozul fost cea mai modernă și mai ne-cerută culoare de la De la Alice în țara oglinzilor încoace însă gata, anul acesta se află bine pe primele poziții ale tendințelor în machiaj și se pare că ‘’everybody loves the pink”

Fardul de obraz are o nouă față
De mai bine de 3 ani, designerii încearcă fără succes să propună un fard de obraz poziționat mai sus pe pomeți și iată că pentru vara 2021 masca sanitară impusă de pandemie face ordine în tendințe și vrem-nu-vrem, migrăm cu fardul de obraz mai sus un pic.

Portocaliul este noul negru – numele unui serial de succes a devenit și o rețetă convenabilă pentru machiaj. Prin universalitatea lui, portocaliul este foarte practic, prin puterea de adaptare pe care o are , poate fi folosit în orice situație și mereu impactul este unul plăcut. Portocaliul, ca și rozul, poate fi folosit pe pleoape, obraji și buze și chiar mai mult decât atăt…asocierea roz-portocaliu este delicios de fructată și de modernă

Rujul roșu, rămâne prezent în tendințe, propus de Max Mara, Viviene Westwood, Dolce&Gabbana, Molly Goddard și alții, devine un ruj de interior, tonic și senzual.

Pleoape colorate
Aripi de fluture, pene de colibri, petale de flori, texturi frumoase, catifelate, “la vedere”. Putem vorbi despre un nou tip de machiaj al pleoapelor, un pariu pe culoare, pe monocromie. Ușor de realizat, rapid și cu efect maxim, ce ne putem dori mai mult? Un pic de imaginație nu strică așa că ar merge în vara asta și niște gene turcoaz, bleumarin sau verzi, mergem mai departe și putem transforma machiajul în bijuterie așa că adăugam câteva paiete “la culoare” sau chiar ceva aplicații prețioase

A58d25d6 6799 4df2 aeb6 8f2d9e74ac0c

Tușul
Dacă machiajul ar fi un drapel, tușul ar fi sabia lui, cu rol estetic dar și de susținere. Tușul încadrează frumos machiajul și ochii iar pentru sezonul următor avem și o noutăți: tușul colorat și “mix”-ul de culori.

Tribute make-up – acel tip de machiaj încântător, care reflectă exact colecția și, odată cu ea, ajunge prezent în tendințe. Pentru colecția Valentino houte-couture spring 2021, machiajul este progresiv auriu, exact cum este și colecția deci se poartă auriu și nu oricum ci copilăros de prezent. Și pentru fabuloasa colecție a talentatului debutant Charles de Vilmorin, sponsorizat de Jean Paul Gaultier, adulat de Vogue France, machiajul este psihedelic, tributar colecției geniale, create în izolarea în care un om sclipitor, ori înnebunește ori crează ceva fabulos.

Deci avem în față o vară interesantă din punct de vedere stilistic și nu numai. Deja s-au schimbat vitrinele, vestea bună este că machiajul rămâne în tendințe și ca să înțelegeți moda acestui sezon încercați să puneți într-o conversație următoarele cuvinte sau expresii: bomboane fondante, bijuterii sclipitoare, liberate, curcubeu, mască, psihedelic, vogă, pedigree, dependență, minimalism și turmă. Din această dilemă, nu puteți ieși…

Mulțumiri😊

model: Carmen Iacob

foto: Rolf Vescan